1

warta

Abstrak

Melanoma mung nyakup 4% kabeh kanker kulit nanging kalebu ing antarane neoplasma kulit sing paling nyebabake. Dacarbazine minangka obat pilihan kanggo perawatan melanoma ing Brasil liwat sistem kesehatan masyarakat utamane amarga regane murah. Nanging, iki minangka agen alkilasi sing kurang spesifik lan menehi reaksi terapeutik mung ing 20% ​​kasus. Obat liyane sing kasedhiya kanggo perawatan melanoma larang, lan sel tumor umume ngalami resistensi marang obat kasebut. Perang nglawan melanoma nuntut obat anyar sing luwih spesifik sing efektif kanggo mateni sel tumor sing tahan obat. Derivatif Dibenzoylmethane (1,3-diphenylpropane-1,3-dione) minangka agen antitumor sing janjeni. Ing panliten iki, kita nyelidiki efek sitotoksik 1,3-diphenyl-2-benzyl-1,3-propanedione (DPBP) ing sel melanoma B16F10 uga interaksi langsung karo molekul DNA nggunakake pinset optik. DPBP nuduhake asil sing njanjeni tumrap sel tumor lan duwe indeks pilihan 41,94. Uga, kita nduduhake kemampuan DPBP supaya bisa langsung sesambungan karo molekul DNA. Kasunyatan manawa DPBP bisa sesambungan karo DNA in vitro ngidini kita hipotesis yen interaksi kaya kasebut bisa uga kedadeyan ing vivo lan, mula DPBP bisa uga dadi alternatif kanggo ngobati pasien kanthi melanoma tahan obat. Temuan kasebut bisa nuntun pangembangan obat anyar lan luwih efektif.

Abstrak grafis

3

Plot persentase pati sel sing dipikolehi kanggo senyawa DPBP tumrap garis keturunan melan-A lan B16F10 ing konsentrasi beda. Indeks selectivity (SI = IC50 melan-A / IC50 B16F10) yaiku 41.94.                    

Diterbitake dening Elsevier BV

Abstrak

Dibenzoylmethane (DBM) minangka konstituensi minor saka licorice lan analog curcumin β-diketone. Panganan 1% DBM ing panganan kanggo tikus Sencar sajrone inisiasi lan periode post-inisiasi banget nyandhet 7,12-dimethylbenz [a] antrasena (DMBA) -ningkat tumor mammary sing kena pengaruh lan kedadeyan tumor mammary yaiku 97%. Ing panelitian in vivo luwih lanjut kanggo njlentrehake mekanisme kemungkinan tumindak hambat saka DBM, mangan 1% DBM ing panganan AIN-76A menyang tikus Sencar sing durung diwasa sajrone 4-5 minggu nyuda bobot udan uterus nganti 43%, nyegah tingkat panyebaran sel epitel kelenjar susu mamalia 53%, epitel uterus 23%, lan stroma uterus 77%, nalika tikus tiwas nalika fase estrus siklus siklus pisanan. Kajaba iku, panganan 1% DBM ing panganan menyang tikus Sencar 2 minggu sadurunge, sajrone lan 1 minggu sawise perawatan DMBA (intubasi 1 mg DMBA saben tikus seminggu seminggu suwene 5 minggu) ngalangi pembentukan total campuran DMBA – DNA ing mammary kelenjar kanthi 72% nggunakake tes post-32P-labeling. Mangkono, panganan diet DBM 1% menyang tikus Sencar ngalangi pembentukan tambahan DMBA – DNA ing kelenjar susu lan nyuda tingkat panyebaran kelenjar susu ing vivo. Asil kasebut bisa uga nerangake tumindak nyegah panganan DBM sing dietat ing karsinogenesis susu ing tikus.


Wektu kiriman: Aug-12-2020