1

warta

Senyawa kimia wulu

Furfural (C4H3O-CHO), uga diarani 2-furaldehyde, anggota kulawarga furan sing paling misuwur lan sumber para wulu penting teknis liyane. Iki minangka cairan tanpa warna (titik mendidih 161.7 ° C; gravitasi spesifik 1,1598) sing kena peteng ing hawa. Iki larut ing banyu nganti 8,3 persen ing 20 ° C lan bisa disalahake kanthi alkohol lan eter.

22

 Suwene udakara 100 taun ditandhani wektu wiwit ditemokake saka furfural ing laboratorium nganti produksi komersial kaping pisanan ing taun 1922. Perkembangan industri sabanjure menehi conto banget babagan pemanfaatan industri residu pertanian. Kantong, lambung gandum, lambung kapas, lambung beras, lan bagasse minangka sumber bahan baku utama, replenishment tahunan sing njamin pasokan terus-terusan. Ing proses pabrikan, akeh bahan baku lan asam belerang encer dikukuhi tekanan ing pencernaan rotary gedhe. Flufural sing dibentuk terus dicopot nganggo kukus, lan klempakan distilasi; sulingan, ing kondensasi, dipisahake dadi rong lapisan. Lapisan ngisor, sing kalebu furfural udan, dikeringake kanthi distilasi vakum kanggo entuk kemurnian minimal 99 persen.

Furfural digunakake minangka pelarut selektif kanggo nyaring minyak pelumas lan rosin, lan kanggo nambah karakteristik bahan bakar solar lan stok daur ulang cracker katalitik. Iki digunakake kanthi akeh ing pabrik roda abrasif sing diikat resin lan kanggo pemurnian butadiena sing dibutuhake kanggo produksi karet sintetis. Pabrik nilon mbutuhake hexamethylenediamine, sing furfural minangka sumber penting. Kondensasi karo phenol nyedhiyakake resin fumfural-phenolic kanggo macem-macem panggunaan.

Nalika uap saka furfural lan hidrogen liwati liwat katalis tembaga ing suhu sing dhuwur, alkohol furfuryl dibentuk. Turunan penting iki digunakake ing industri plastik kanggo produksi semen tahan korosi lan barang cetakan cor. Hidrogenasi alkohol furfuryl sing padha karo katalis nikel menehi alkohol tetrahydrofurfuryl, mula asale macem-macem ester lan dihydropyran.

 Ing reaksi kasebut minangka aldehida, furfural duwe resemblance kuat kanggo benzaldehyde. Mula, ngalami reaksi Cannizzaro ing alkali banyu sing kuat; dimerisasi dadi furoin, C4H3OCO-CHOH-C4H3O, kanthi pengaruh kalium sianida; diowahi dadi hydrofuramide, (C4H3O-CH)3N2, kanthi tumindak amonia. Nanging, furfural beda banget karo benzaldehyde kanthi pirang-pirang cara, sing dadi conto oksidasi otomatis. Nalika kena hawa ing suhu ruangan, furfural rusak lan ditrapake dadi asam format lan asam formilacrylic. Asam furoat minangka kristal putih padhet sing migunani minangka bakteri lan pengawet. Ester kasebut minangka cairan wangi sing digunakake minangka bahan wangi lan rasa.


Wektu kiriman: Aug-15-2020